Een goedkoop abonnement afsluiten doe je zo!

Een goedkoop abonnement is een optimaal abonnement. Een mobiel abonnement dat aansluit bij je bel en internet gebruik. Zo voorkom je teveel betalen. In onderstaande vergelijker zit jij aan de knoppen. Kies welke providers je wilt vergelijken, geef aan wat voor gebruik bij je past en welke voorkeuren je hebt. Jij bepaalt via eenvoudige keuzes wat jij wilt zien, zodat je eenvoudig je ideale abonnement kunt afsluiten. 

 

Abonnement afsluiten? Hier moet je op letten

Wanneer je je ideale abonnement hebt gevonden, zijn er nog een aantal zaken om goed te bekijken.

Extra kosten

Mogelijk zijn er namelijk extra kosten die niet in de abonnementsprijs inbegrepen zijn zoals:

  • Verzendkosten
  • Aansluitkosten

Vaak zijn deze kosten niet al te hoog en bij een uitgebreid abonnement minder erg om erbij te nemen, maar bij een abonnement van een paar euro per maand zijn een aantal tientjes extra kosten in verhouding wel fors.

Duur van het abonnement

De meeste abonnementen zijn voor de duur van 24 maanden ofwel 2 jaar. Maar er zijn ook abonnementen voor 1 jaar of zelf 1 maand. Hier betaal je wel een hogere prijs voor, maar je krijgt er ook meer flexibiliteit voor terug. De meeste consumenten kiezen voor meerjarige contracten, omdat een telefoon vaak langer dan twee jaar meegaat en het gebruik niet zo snel verandert, waardoor wijzigingen op langere termijn niet meteen nodig zijn.

Extra voordeel

Soms krijg je iets extra bij je abonnement, zoals korting, een gadget, cadeaubon om je te overtuigen om bij die aanbieder je contract af te sluiten. Jij kunt hier slim gebruik van maken, want vaak zijn deze incentives de moeite waard. Telecom aanbieder UnitedConsumers biedt bijvoorbeeld exclusieve korting tot wel 10% bij diverse aanbieders zelf op actietarieven. Een mobiel abonnement gebruik je regelmatig, het is dus verstandig de tijd te nemen voor je beslissing. Want wanneer je tekent zit er je weer eventjes aan vast. Geld lenen kost geld